Vejen er banet for afskaffelse af nationale tests i Hvidovres folkeskoler

Vejen er banet for afskaffelse af nationale tests i Hvidovres folkeskoler

Hvidovres folkeskoler skal ifølge et flertal i kommunalbestyrelsen fritages for nationale tests i fremtiden. Beslutningen betyder, at kommunen nu vil rette henvendelse til Undervisningsministeriet

Ved sidste møde i kommunalbestyrelsen, inden sommerferien, havde Socialdemokratiet stillet forslag om, at Hvidovres folkeskoler skal fritages for nationale tests ved at søge Undervisningsministeriet.

- Tiden er moden til at vi skal søge om at blive fritaget fra de nationale tests. Det synes vi, fordi vi kan se en stigning i angst-diagnoser, og at vores børn bliver mere og mere pressede, det kommer der uhensigtsmæssige reaktioner ud af, udtalte Kenneth F. Christensen fra Socialdemokratiet til mødet. Og uddybede, at formålet med forslaget er at give frihed til de lokale skoler ved at søge om fritagelse.

Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative imod

Der var langt fra enighed om forslaget i kommunalbestyrelsen. Forslaget blev dog stemt igennem med fjorten stemmer for og syv imod, hvoraf Venstre, det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti stemte imod. Forslaget afstedkom derfor en del kommentarer fra de øvrige byrådsmedlemmer, Charlotte Munch fra Venstre kunne nemlig godt se formålet med de nationale tests.

- Vi mener i Venstre, at det er et nyttigt redskab, og derfor stemmer vi naturligvis ikke for, erklærede hun til kommunalbestyrelsesmødet.

Charlotte H. Larsen fra Dansk Folkeparti, kaldte Socialdemokratiets timing “forbavsende” i det der er ifølge hende, er en igangværende undersøgelse af de nationale tests i Undervisningsministeriet.

Lise Skov fra det Konservative Folkeparti, var heller ikke enig i forslaget.

- Det handler bare om at forberede børnene, og som uddannet lærer er det min klare oplevelse, at det (de nationale tests red.) er et større problem for andre end for børnene.

Nationale tests er håbløse

Anderledes stemte var SF, Enhedslisten og Hvidovrelisten, hvor alle medlemmer bakkede op om forslaget.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi mener, at nationale tests er håbløse.. Vi stemmer for forslaget, da det vil være rigtig godt for børnene i Hvidovre, udtalte Sara Benzon fra SF blandt andet.

På baggrund af beslutningen vil administrationen nu rette henvendelse til Undervisningsministeriet.

np

menu
menu