VENSTRE ENDNU EN GANG UDENFOR

VENSTRE ENDNU EN GANG UDENFOR

I Venstre må vi, endnu engang, sande at de borgerlige stemmer ikke har interesse for vores socialdemokratiske borgmester

Vi har fremført vores ønsker. Ønsker der vel at mærke ikke koster alverden, men som har stor effekt for mange borgere.

Styrk Hvidovre miljøprofil med el-biler og el-ladestandere

Styrk skolerne med individuelle løft, og skab sikre skoleveje

Vi skal støtte dem, der støtter andre

Støjskærme langs motorveje og jernbanestrækningerne.

Det er de fire forslag vi ønskede at medbringe til forhandlingsbordet – derudover er der også andre områder der betyder noget for Venstre, – vi skal prioritere havnen og det gode foreningsliv. Så langt kom vi dog ikke. For borgmesteren ønsker ikke dialog med os.

Vi er klar til at tage ansvar for mange af de spareforslag som forligspartierne allerede har besluttet.

Det var vi i øvrigt også sidste år, men som det desværre er blevet kutyme for borgmesteren, så ønsker hun heller ikke i år at vægte de mange tusinde borgerlige stemmer i Hvidovre, og lande en bred budgetaftale.

Det er ikke kun ærgerligt for os i Venstre, det er ærgerligt for alle de borgere, der er bosat i Hvidovre kommune, som vægter den borgerlige liberale holdning.

MEN det er også ærgerligt for alle de borgere der har børn i vores skoler, dem som ønsker at købe en el-bil, de som er pårørende til sårbare borgere, eller ældre på vores plejehjem og for dem der plages af støj fra vores motorveje, eller jernbanestrækninger.

Styrk Hvidovre miljøprofil Ved folketingsvalget i 2019, var der næppe et eneste parti der ikke ønskede at promovere sig på den grønne dagsorden.

I dag vægter miljø ikke helt så meget.

I Venstre mener vi, at det skal være lettere at kunne købe el-bil. Det kræver dog at vi i kommunen tager ansvar for opstilling af el-ladestandere. I skrivende stund, er det kun muligt at lade sin bil op, ganske få steder i byen.

Det er langt fra godt nok.

Vores forslag “Styrk skolerne med individuelle løft” og sikre skoleveje, berører de fleste af os. Vores forslag omhandler muligheden for at give individuelle løft til vores elever i 8. og 9. klasserne. Især under Covid-19, har disse elever manglet undervisning. Mange har kunnet profitere af kommunens fjernundervisning, mens andre har manglet det personlige fremmøde. For et relativt beskedent beløb (3,6 mio) kan vi få alle med. Både de elever der ønsker at højne deres niveau og også de elever der har behov for støttende undervisning. Vi synes dog selv at forslaget er så godt, at det er vores ønske at kunne tilbyde dette fremover, også efter Covid-19. Evt. med en evaluering om 3 år.

Mange af os, er pårørende til sårbare borgere. Det gælder både for de borgere der bor på vores bosteder, forældre til børn med vanskeligheder, børn til ældre på vores plejehjem og pårørende til kronisk syge. Vores tanker omkring pårørendegrupper er, at kommunen hjælper dem i gang. Stiller lokaler til rådighed og er behjælpelige med informationsmateriale og ekspertise. Vi tror på, at den bedste hjælp kommer fra de borgere, der har en hverdagsviden. Derfor skal grupperne være selvkørende. I skal tilbydes et forum, hvor I har mulighed for at lære af hinanden, støtte hinanden og dele hinandens erfaringer.

Ingen kan være tjent med at leve i støj. Som nabo til hovedstaden, er vi indstillet på, at trafikstøj og byfortætning er en del af pakken. Men støj skaber mistrivsel.

Derfor skal vi beskytte vores borgere, mod den støj vi er omgivet af. Støjskærme har en betydelig virkning og bør derfor opsættes langs vores motorveje og jernbanestrækninger. Ved dette kan vi hylde infrastrukturen og samtidig imødekomme de borgere der bor i støjplagede områder.

Charlotte Munch & Torben Nowicki Rasmussen

Venstre i KB

menu
menu