Venstre:

Venstre:

Hvad er tidslinjen i byggesag?

Mens nogle borgere tilsyneladende venter lang tid på at få afgjort deres dispensationsansøgning, kan andre sager tilsyneladende gå hurtigt igennem det kommunale system.

Det fik på det seneste kommunalbestyrelsesmøde Venstres Charlotte Munch til at udbede sig et notat om tidslinjen i en konkret sag om en dispensation til en grundejer på Bjergagervej.

Hvorfor udbad du dig et notat om tidslinjen i den konkrete sagsbehandling?

- Jeg stillede det spørgsmål, fordi jeg synes, at det virker som om, at den her sag er røget igennem ualmindeligt hurtigt. Grunden til at jeg fik den tanke er, fordi jeg selv sidder i i Bygge- og Planudvalget, og jeg har ikke oplevet, at vi før har haft en sag, der er gået så stærkt igennem systemet, siger Charlotte Munch til Hvidovre Avis.

Stort pres

Hun tilføjer, at hun desuden mener, at når en enkelt borger lægger meget stort pres på hende og andre politikere, kan det måske have haft betydning for sagens behandling.

- Jeg synes, det er meget uheldigt, at dele af kommunalbestyrelsen er blevet taget som gidsler i den her sag - og at de ligger under for det. Det er rigtig frustrerende, siger hun.

Hvorfor er det frustrerende?

- Det er det fordi, når man har en byggesag, så er der en sagsbehandlingstid på et antal måneder. Så frem for at gå ind i en enkeltsag, synes jeg, at det er mere fair at være ærlig om vores sagsbehandlingstider, og de ventetider vi har. Der må være andre borgere, der har søgt om dispensation, der undrer sig over, hvorfor deres sag tager længere tid, siger hun.

Godt med flere midler

Charlotte Munch siger desuden, at der, trods alt, også er kommet noget godt ud af sagen, der har lagt en hel byggesagsafdeling ned.

- Hvis noget er positivt i den her sag, så er det, at der nu bliver bevilget flere penge til området, siger hun.

Hun tilføjer dog også, at hun er ked af, at sagen har påvirket byggesagsteamet så negativt.

- Det er enormt ærgerligt og trist, at der er sat spørgsmåltegn ved deres faglighed. Det er simpelthen ikke ok, at det er kommet så vidt. Hvordan skal vi kunne bryste os af at være en attraktiv arbejdsplads?, hvis det er sådan, at politikerne i den grad underkender byggesagsteamets vurdering, slutter hun.

menu
menu