Vestegnens Kulturuge bygger rede i Hvidovre

Vestegnens Kulturuge bygger rede i Hvidovre

Kunstneren Veronica Hodges vil i de kommende to uger bygge en rede i haven ved Rytterskolen. Reden er en del af kunstværket ”Livets reder”, som opføres i forbindelse med Vestegnen Kulturuge

I reden i Hvidovre skal svalen bo. Svalen har boet sammen med mennesker i århundreder og Rytterskolen er en af de ældste bygninger i Hvidovre, som ifølge inskriptionen blev opført i 1721. Der vil blive opført i alt seks reder på Vestegnen med hver deres fugl, som tilsammen vil udgøre værket “Livets reder” eller “Nests of Life”.

- Veronica Hodges har tidligere skabt nogle meget smukke værker, og jeg glæder mig til at se, hvad Livets reder vil give til Vestegnen. Og jeg skal da forbi min lokale rede, mens Veronica Hodges bygger, for at se hvordan reden bliver til, fortælle Helle Adelborg, borgmester i Hvidovre.

To reder er allerede opført i Rødovre og Ishøj, og derefter bygges der i Albertslund, Høje Taastrup og Vallensbæk i løbet af sommeren.

Kunstner og scenograf Veronica Hodges spænder vidt med sin produktion og favner både kommerciel udsmykning og eksperimenterende scenografi, fine detaljer og store formater. Til “livets reder” har hun fundet sav og grensaks frem, for her skal bygges udendørs og med grene. Reden ved Rytterskolen bliver opført i grene og kviste fra vinterens beskæring ved Hvidovre Stadion samt en privat donation. Fuglene skal samles i et papir/plastmateriale ved et par workshop i august.

Er du redebygger?

Har du lyst til at være med til at bygge reden i Hvidovre, kan du kontakte Veronica Hodges på Facebook og Instagram eller Monika Funder i Hvidovre Kommune, xmf@hvidovre.dk.

Opfordringen fra kulturugen er, at publikum vil flyve fra egen rede og komme rundt at se alle rederne på Vestegnen. De seks reder med fugle vil stå færdige til Vestegnens Kulturuges start den 7. september 2018. Rederne kan opleves i et par år, men eftersom de opføres i naturmaterialer, vil de efterhånden blive nedbrudt.

Følg opbygningen af “Livets reder” på Facebook. Find det hos Veronica Hodges og Vestegnens Kulturuge. Tjek Facebook og vestegnenskulturuge.dk for mere info.

menu
menu