VI FJERNER DEN FORKERTE JORD!

VI FJERNER DEN
FORKERTE JORD!

Københavns Kommune med svar om affaldsjord langs stierne i Vigerslevparken:

Hvidovre Avis bragte i sidste uge en artikel med overskriften “groft miljøsvineri i Vigerslevparken”.

Artiklen handlede om den jord, der er lagt ud langs cykelstien i Vigerslevparken, og som ifølge avisen er “farligt affaldsjord”.

Sket en fejl!

Jeg kan dog berolige avisens læsere med, at så galt står det trods alt ikke til i Vigerslevparken. Det er rigtigt, at kommunen i forbindelse med en renovering af cykelstien for nogle måneder siden har lagt jord ud langs stien. Og vi har selv konstateret, at det er den forkerte jord, der blev lagt på, men der er ikke tale om giftig eller farlig jord. Det er rester af opgravet jord fra Valbyparken, hvor vi har gravet ud til træer, og som skulle have været kørt til jorddeponi.

Der er således sket en fejl, og den bliver der rettet op på. Vi fjerner nemlig den forkerte jord, og i stedet lægger vi rent kompostmuld ud og sår græs langs kanterne af stien.

Vi har dog ventet på, at temperaturen skulle komme højt nok op til, at vi kan så græsset, og vi har derfor ladet den forkerte (men ufarlige) jord ligge de ekstra par måneder. Nu er vi vel inde i april, og vejrudsigten ser lovende ud for de kommende uger. Derfor er vi allerede gået i gang med at skifte jorden og så det nye græs langs cykelstien.

Enhedschef Morten Hjortgaard Christiansen,

Teknik- og Miljøforvaltningen,

Københavns Kommune

menu
menu