VI GIK DA REALISTISK TIL FORHANDLINGERNE

VI GIK DA REALISTISK
TIL FORHANDLINGERNE

En ordentlig skævert forbi målet, - et svar til Enhedslisten fra SF:

I forrige uges Hvidovre Avis kunne vi læse i et læserbrev om kommunens budget for 2019, at det skuffer Enhedslistens Gert Wahl, at “SF indgik en aftale med så store besparelser på kernevelfærden - specielt når muligheden for et bedre, socialt ansvarligt budget var til stede.”

Her er det at Gert Wahls påstand ikke kan holde til et faktatjek. Det er simpelthen forkert at der var bedre muligheder og Enhedslisten har ikke fremlagt et eneste realistisk forslag, der kunne gennemføres i virkeligheden og gøre det bedre. Der var bare ikke flere penge at bruge i budget 2019. Enhedslisten skyder derfor en ordentlig skævert forbi målet.

SF har været med til at sikre at vi i 2019 bruger alle de penge vi kan på velfærd og at de besparelser, der skulle gennemføres, fordi kommunen ikke har flere penge i 2019, bliver gennemført så socialt ansvarligt som muligt, hvor ældre og børn skånes mere end andre områder.

Enhedslisten har ikke leveret et realistisk svar på, hvor de vil finde flere penge. Vi var i SF med på at hæve skatten lidt. Det kunne desværre bare ikke lade sig gøre pga. regeringens regler og de politiske meldinger fra indenrigsministeren om at han ville tage kommunernes indtægter fra skattestigninger. At Enhedslistens Gert Wahl bliver ved med at lukke øjnene for at idéen om skattestigninger ikke kunne lade sig gøre i år, får den bare ikke til at blive til virkelighed.

Samtidig er vi med kommunens budget for 2019 allerede oppe på den grænse som regeringen sætter for, hvor mange penge Hvidovre Kommune må bruge, nemlig det såkaldte “serviceloft”.

Det var heller ikke en mulighed at “trække over” på kommunens konto. Kommunens forventede kassebeholdning er nemlig ved udgangen af 2018 på 340 mio. kr. Havde vi kørt med et årligt underskud på 50-70 mio. kr., så ville det jo hurtigt få en ende, særligt når en kommune som Hvidovre altid skal have omkring 100-150 mio. kr. i kassen.

I SF valgte vi en realistisk tilgang til budgetforhandlingerne, hvor vi gik ind og forhandlede, for at sikre mest mulig velfærd og så Socialdemokraterne ikke skulle finde deres flertal hos højrefløjen. Det frygtede vi ville ende meget værre for velfærden og den sociale balance i vores kommune. Det lykkedes vi med, men vi er da i SF skuffede over at Enhedslisten vælger at stille sig helt udenfor indflydelse. I SF er vi tre røde mandater i Kommunalbestyrelsen og vi kunne godt bruge al den hjælp vi kunne få fra Enhedslistens ene mandat, så vi var fire der arbejdede sammen for at trække socialdemokraterne til venstre og tættere på vores politik. Hvis vi i SF i budgetforhandlingerne havde taget Enhedslistens urealistiske tilgang, så var Socialdemokraterne selvfølgelig blevet tvunget til at lave budgetforlig med højrefløjen i stedet. Med den tilgang er Enhedslisten reelt med til at modarbejde deres egen politik. Vi håber Gert og Enhedslisten kommer tilbage til realiteterne, hvor vi kan arbejde sammen - for det tjener intet at Enhedslisten er på vej ud af banen.

Venlig hilsen

Anders Wolf Andresen

Medlem af Økonomiudvalget for SF

menu
menu