Vi har fået øjnene op for naturen

Vi har fået øjnene op for naturen

– Coronaen har gjort naturen uundværlig, skriver MARIE-LOUISE JØRGENSEN:

Corona har øget fokusset på mange ting; hygiejne, vores sociale relationer, men også på naturen. Corona tiden har nemlig gjort, at vi har fået øjnene op for at komme ud i naturen; se den, dufte den og bruge den. At komme ud i naturen, er blevet en mere etableret del af vores ”corona-hverdag”, mange går aftenturer eller bruger naturen som en lille pause i hjemmearbejdsdagen, så man lige kan komme ud og få lidt frisk luft.

I Hvidovre har vi set, at mange borgere har brugt området nede ved vores havn og strand, Avedøresletten, Rebæk Sø og mange andre dejlige grønne steder, som vi har i vores by. Vi har alle brug for at komme ud og se noget andet, end hjemmets fire vægge. Trods omstændighederne er det godt, at vi bruger naturen mere i denne historiske tid. Naturen er godt for os mennesker, fordi vi får motion, bruger vores sanser, hører fuglene og får en på opleveren.

Men desværre er den vilde natur i Danmark truet, og det gælder også i Hvidovre. I de sidste 40 år, har vi mistet næsten 3 millioner fugle, og flere arter er helt forsvundet. Det skyldes blandt andet mangel på plads, opsplitning af naturområder, bebyggelse og barrierer fra veje der går på kryds og tværs af landskabet.

Denne udvikling skal vi have vendt og vi kan både nationalt og lokalt gøre noget. I SF Hvidovre vil vi have mere bynær natur, og bevare den natur vi allerede har i vores by. Vi skal tænke naturbeskyttelsen ind, alle steder hvor det er muligt. Det kunne f.eks. være, når vi laver udbud på større byggerier, vedtager lokalplaner, byudvikling mm. Vi skal hele tiden have øje for naturen, lade blomsterne i vejkanten være og øge muligheden for, at alle kan komme ud og nyde naturen.

Marie-Louise Jørgensen

Kommunalvalgskandidat, SF

menu
menu