VI KUNNE IKKE STEMME FOR!

VI KUNNE IKKE STEMME FOR!

GERT WAHL (Enhedslisten) om Copenhagen Pride-flagning i Hvidovre:

Kommunalbestyrelsen vedtog på sidste møde, at Hvidovre Kommune skal flage ved Copenhagen Pride, en beslutning vi stemte nej til.

Vi stemte imod med den begrundelse, at forslaget kunne åbne op for, at Kommunen kunne blive nødt til at flage for alle andre organisationer, der måtte ønske at markere en eller anden speciel dag, og det mener vi ikke er en kommunal opgave.

Det fremgår også i avisen, at vi stemte imod forslaget om en røgfri kommune. Det gjorde vi, fordi vi vurderede, at forslaget samlet set kunne skabe nogle uoverskuelige problemer for borgere og ansatte i Kommunen. Det kan være, vi ikke vurderede rigtigt, men vi kunne ikke stemme for forslaget samlet set.

Når det er sagt, var der dele i forslaget, vi sagtens kunne gå ind for. Vi ønsker heller ikke, at unge skal begynde at ryge og ser med bekymring på den stigende tendens til tidlig rygestart. I stedet for et forbud burde vi hellere benytte os af de værktøjer, der tidligere har vist sig at virke. Vi så hellere en kraftig prisstigning på tobak og kampagner målrettet de unge.

Selvfølgelig skal skoler og andre offentlige bygninger være røgfri.

De bedste hilsner

Gert Wahl

Medlem af Kommunalbestyrelsen for Enhedslisten

menu
menu