- Vi kunne sagtens have fået 10-12 point mere...

- Vi kunne sagtens have fået 10-12 point mere...

- Kampene mod topholdene viste, at vi var stærke nok til 1. division, siger Hvidovres cheftræner, der mener spillerne skal se opad i den kommende sæson

FODBOLD: Chefen for Hvidovres 1. divisionshold Per Frandsen ser tilbage på en godkendt sæson, men den ambitiøse træner ville gerne have haft mere ud at de mange lige kampe, hvor holdet var bedst. Materialet var jo til det...

- Vi skulle have haft flere point i sidste sæson, der var så mange tætte kampe; - lige meget om det var Viborg, Lyngby eller andre hold, så føler jeg at vi havde store chancer for at vinde kampene. Der var ingen kampe hvor jeg tænkte, at vi skulle være heldige og at vi ikke havde en chance. Vi kunne lige så godt vinde de fodboldkampe...

Frandsen fremhæver især kampene mod topholdene, som indikation på at holdet absolut havde sin berettigelse i ligaen:

- I Viborg spillede vi nok vores bedste kamp i foråret, og i alle tre kampe mod de senere oprykkere Lyngby var vi klart bedst, og kunne med bare en lille smule mere skarphed og dygtighed have fået ni point i de tre kampe, men fik kun et. Så går vi kampene igennem, kunne vi sagtens have fået 10-12 point mere, konkluderer HIF-træneren.

Skal vinde de tætte kampe

Nu stå en ny sæson så for døren og Per Frandsen og HIF-mandskabet skal bruge erfaringerne fra sidste sæson til at stile højere i NordicBet Ligagen.

- Det skal ske ved at få flere at de små marginaler over på vor side. Jeg håber, vi har lært hvor tætte de her kampe er, og hvor vigtigt det er at vi slår til. Vi ved, vi kan være med, vi behøver ikke være bange for nogen, - vi kan slå alle hold, og det er den mentalitet vi skal have. Vi skal ud og slå de her hold, vi skal ikke bare være glade for at spille uafgjort...

- Det blev brændt utroligt mange chancer?

- Ja, vi skal bygge på større kynismen i felterne. Det er ikke mange chancer, de andre har haft imod os, og vi synes selv at vi kan skabe rimelig mange muligheder til at vinde fodboldkampe. Så vi skal se lidt mere dygtighed i felterne. Det er der helt sikkert også flere af de andre klubber der siger, for det er så små marginaler der kan afgøre hvem, der ender hvor i slutfasen. De små marginaler kommer ikke tilfældigt, de muligheder opstår kun ved at vi tror på det og arbejder stenhårdt.

Selvom der var mange ting HIF-træneren var tilfreds med omkring den forgangne sæson, skal der nu bygges ovenpå for at for at få 50/50 kampe kan tippe til HIF side. Det skal især komme til udtryk ved at hold skal være have mere fysisk overskud, og det kommer bl.a. i kraft af hårdere træning.

Fysikken er vigtigt

- Vi lærte rigtig meget af sidste år. Især hvor vigtigt det fysiske er. Men vi træner ikke helt så meget som de andre klubber, idet vi har ikke har de samme forudsætninger som andre klubber, der kan kører fuldtids-setup. I vinterpausen trænede vi således lidt anderledes, og kom i rigtig god form. Vi havde overskuddet til at kunne spille på den måde, vi gerne agerer på. Men vi faldt nok lidt efter 6-7 kampe. Vi havde ikke den samme aggressivitet og overskud.

- Når jeg nu sidder og evaluerer den sæson der er gået, er det selvfølgelig mit job at sørge for at vi bliver ved med at træne hårdt. Vi skal kunne spille en kamp om ugen med maximum kadence, for det er vigtigt for vores hold og vores spillestil. Når vi har det fysiske overskud, så har vi også tit det samme overskud til at kunne spille meget bedre. Det er når man bliver træt, at man laver de her fejl og jo længere tid vi ikke er trætte jo færre fejl laver vi og jo større chance er der for at vi ikke dummer os bagi og jo større chance er der for at vi laver mål.

Skal kigge opad...

Til den kommende sæson sætter cheftræneren ikke bestemt placering i ligaen som målet. Han vil hellere have en ærgerrig indstilling om hele tiden at kigge op og ikke ned i tabellen:

- Selv om det bliver hårdt med tre nedrykkere, skal vi ikke tænke nedrykning. Vi skal hellere tænke fremad. Jeg siger altid at vi hellere skal prøve at opnå noget end undgå noget, - den mentalitet skal vi også have i år, vi skal prøve at komme så højt op som muligt. Vi skal ikke tænke på de tre sidste pladser. Kommer vi så i den situation som sidste år, så må vi kæmpe med det og gøre hvad vi kan i den situation, men ellers er det bare at tænke fremad.

I pausen har HIF hentet Mikkel Nøhr, Matti Olsen, Hakan Redzep og Oscar Buch, og det er en tilgang som Frandsen er godt tilfreds med:

- Jeg synes det er en rigtig fin trup vi har, og det synes jeg også, vi havde sidste år. At det er nogle dygtige, ambitiøse unge spillere, vi har fået hentet ind, har vi allerede kunnet se til de første træningspas. Jeg er meget fortrøstningsfuld. Vi kan få et godt hold, men det er vigtigt at spillerne også tror på sig selv.

- Har man fået de rigtige spillere til pladserne?

- Vi kigger hele tiden på, hvad kan vi få og hvad vi mangler. Jeg syntes faktisk at vi har været heldige og dygtige til at få de spillere vi gerne vil have. Vi har selvfølgelig mistet Malte Kiilerich, - et kæmpe tab som forsvarsklippe, men vi har stadig Frederik Krabbe og har fået Matti Olsen fra AB ind, der begge gør det fantastisk godt. Forsvarsmæssigt er der også andre muligheder, bl.a. har vi set at Lasse Brandt kan spille dernede, så det ser ganske fint ud, slutter en optimistisk Per Frandsen.

ka-ma

menu
menu