Vi står med et nedslidt 2. divisions-stadion

Vi står med et nedslidt 2. divisions-stadion

Ak ja, det der ellers skulle have været en solstrålehistorie om de hårdt arbejdende HIF-fyraftensproffer, der spiller helt lige op med klubber der har 4 til 6 gange så høje budgetter, og var millimeter fra at gå i pokalsemifinalen. I stedet handler det nu om den "onde divisionsforening", der kræver et VIP område til 300 personer og en ekstra kapacitet på 3.500 på Hvidovre stadion...

Det er jo som udgangspunkt en prisværdig kamp vores nye borgmester er i gang med. For det lyder da ikke rart af kommunen evt. skulle bruge op til 30. mill. kr. på et stadion, der ville gå ud over børn- og ældreområdet.

At man ikke bare stråler af stolthed over at ens lokale fodboldhold - og vel også ledelsen her - præsterer noget helt vildt ekstraordinært og også signalerer at man er løsningsorienteret, men i stedet tager en nytteløs kamp op, skaber jo kun negativ omtale af Hvidovre som by, - om man er til fodbold eller ej.

Dermed ikke sagt, at man ikke godt forstår, at han som ny borgmester ikke bare lige hiver det store millionbeløb op af hatten.

Det virkelige problem ligger i at man - igennem snart 50 år - ikke har gjort noget for at modernsere og forbedre stadion, og det er vel i virkeligheden den ”regning” Hvidovre kommune nu bliver konfronteret med.

Som tilskuere på byens stadion, oplever man at forholdene er ikke tidsvarende, men tværtimod blot er blevet forringet år for år. De tilgængelige toiletter er blevet færre, bl.a. med udvidelsen af motionsklubben, ligesom den påkrævede afskillelse af udebanesektionen. Den ekstra atletikbane der blev etableret i 2016 endte med at koste ca. 4.000 pladser på stadion, - de to rækker, der blev fjernet, kan vise sig at blive dyre. Ved samme udvidelse gjorde man også stien rundt om banen mindre, så det nu ikke er muligt for to barnevogne at passere hinanden, ligesom de nødvendige salgssteder ikke kan håndtere mere end 8-900 mennesker.

Så uanset de stillede krav fra divisionsforeningen, må man bare konstatere at Hvidovre står med et "nedslidt 2. divisions-stadion", der desværre ikke egner sig til de næsten 19.000 mennesker der igennem sæsonen har set HIF spille.

Og til den kommunale hovedpine kan man jo tillægge at vores alt for få haller (med og uden is og vand) jo også skriger på forbedringer.

ka-ma

Karsten Garde Madsen

Karsten Garde Madsen

menu
menu