VI VIL BRUGE DET VI ALLEREDE HAR

VI VIL BRUGE DET VI ALLEREDE HAR

- men i langt mindre grad.. - det er nok mere kommunens politik, skriver THOMAS THOMSEN:

VI VIL BRUGE DET VI ALLEREDE HAR - og bruge det bedre og mere. Vi vil udvise mod og gå nye veje. Vi vil understøtte begejstring.

Denne overskrift er taget ordret fra Hvidovre Kommunes hjemmeside om kulturpolitikken i vores by. Læser man nedenstående, burde der i stedet stå:

"Vi vil bruge det vi allerede har, men i langt mindre grad"...

På avisens Byens Talerstol i uge 27 er der et stykke skrevet af Hvidovre Teaterforenings forkvinde Anitta Rokkjer Kristiansen, og det er et dysters billede af en gammel institution i Hvidovres kulturliv. Byens Teaterforening nærmer sig afgrunden og bliver måske nødsaget til at lukke ned om ganske få år, når man ser på foreningens regnskab og budget. Hvordan er det gået den vej for en foreningen, der gennem et halvt århundrede har fyldt Medborgersalen, nu Kometen, til næsten alle forestillinger? Det er ikke fordi der er kommet en ny bestyrelse, da jeg ser de samme personer stå ved indgangen, og med et smil modtager en og ønsker en god oplevelse, når jeg indfinder mig til forestillingerne. Men der må være en grund, og det er netop det tilskud, som kommunen har givet til foreningens drift i gennem mange år, og som nu er tæt på en halvering.

Det siger sig selv, at på disse vilkår vil det være umuligt at holde hjulene i gang i Hvidovre Teaterforening. For som alt andet stiger udgifterne til at drive en forening eller en virksomhed. Bestyrelsen skal hvert år rejse ud for at finde teaterforestillinger, der egner sig til deres publikum. Specielt har denne sæson været en dyr ”forestilling”, da flere forestillinger måtte aflyses på grund af Covid19 og ingen tvivl om, at resultatet vil ses på årets regnskab.

Det er her, vi står. Vil kommunen gå ind og se på, om det tilskud, der er beskåret kraftigt de sidste år, kan rulles tilbage til det beløb før det blev skåret ned.

Håber på løsning

Kommunen er begejstret for jeres virke, det kom frem ved Teaterforenings 50 års jubilæum, hvor vores borgmester roste foreningen for dens store indsats. Efterfølgende stemte et flertal i kommunalbestyrelsen økonomiudvalgets budget igennem og det gør ondt. Jeg håber personligt på en løsning, så Hvidovre i mange år endnu har en velfungerende teaterforening. Bestyrelsen er ikke lønnet – rent frivilligt arbejde – og der er også medlemmer af foreningens bestyrelse, der har været med til at afvikle Frivillig Fredag for kommunen gennem flere år, og det er også sket på frivillig basis altså uden udgift for kommunen.

Kære Hvidovre Teaterforening – jeg håber vinden blæser i jeres retning ved budgetforhandlingerne for 2021.

Spændende om kommunen vil handle efter kulturpolitikken eller rette den til efter forholdene.

Med venlig hilsen

Thomas Thomsen

Hvidovre Teaterforening har bl.a. beriget hvidovres borgere i Kometen med så store kunstnere som bl.a. Ghita Nørby og Michala Petri...

Hvidovre Teaterforening har bl.a. beriget hvidovres borgere i Kometen med så store kunstnere som bl.a. Ghita Nørby og Michala Petri...

menu
menu