Vil du være med til at bestemme, hvordan din by skal se ud?

Vil du være med til at bestemme, hvordan din by skal se ud?

Måske kan bare en lille græsplæne, en bænk og en blomsterkrukke eller to få dig til at føle dig bedre tilpas?

Eller måske kan et bump, et bed, og et træ forhindre, at et barn på din vej kommer til skade, fordi en billist har for travlt? Men hvordan kommer du og dine naboer i dialog med de lokale politikere om det?

En af nyhederne i AOF Hvidovres katalog i dette efterår er et kursus for begyndere i byplanlægning. Det handler ikke så meget om arkitektur, parker og springvand, men mere om, hvordan man som borger kan få indflydelse på byplanlægningen dér, hvor man bor.

Det er kommunalpolitikerne, der vedtager byplaner, men der er både regler for, hvad og hvordan man må bygge eller lave om, som skal overholdes, og der er regler og retningslinjer for, hvordan man på demokratisk vis sørger for, at berørte borgere får mulighed for selv at komme med forslag eller eventuelt protestere over andres planer.

Det er alt sammen emner på kurset, som finder sted fire mandag aftener i oktober og november, hvor der bliver også tid til at kigge på både de historiske tanker, der har præget byplanlægningen i Danmark de seneste ca. 100 år, og hvordan fremtidens byplanlægning ser ud.

Hvem ved, måske får holdets deltagere også helt nye visioner om fremtidens Hvidovre?

Underviser på holdet er Lise Holm-Rasmussen. Lise er selvstændig konsulent og meget optaget af, hvordan engagerer mennesker og fremmer fællesskab, sundhed og bæredygtighed.

“Byplanlægning for begyndere” afholdes i Kursuscenter Friheden, Hvidovrevej 438, over fire mandage i ulige uger kl. 18.30-20.45, første gang er mandag den 7. oktober.

Tilmelding og betaling skal ske til AOF Hvidovre på hvidovre.aof.dk, telefon 36 39 00 00 eller ved henvendelse på kontoret i åbningstiden. Kurset koster 504 kr., og rabatpris for pensionister og efterlønsmodtagere, SU-modtagere og ledige med bopæl i Hvidovre Kommune er 375 kr.

menu
menu