VILD MED HVIDOVRE

VILD MED HVIDOVRE

Har du et lille hjørne i din have, som mangler liv? Synes du, at Hvidovre skal gå forrest for at hjælpe bier, sommerfugle og andre insekter til bedre levevilkår så frugttræer og bærbuske i haverne giver bedre udbytte? Så start i din egen have eller din egen altankasse. Der skal ikke så meget til. Hvis vi borgere går forrest og viser kommunen, at vi ønsker en øget biodiversitet, så starter det med os selv. Og så kommer vi længere – uden at tømme kommunekassen.

SF stillede et glimrende forslag til KB i juni, om at tilmelde kommunen til foreningen Vild Med Vilje. Vi kan forstå, at dette forslag er sendt videre til Det Grønne Råd. Gennem samarbejde kan vi skabe en større biodiversitet og derfor støtter vi fra Det Konservative Folkeparti i Hvidovre, SF´s forslag om, at kommunen indgår partnersamarbejde med projektet Vild Med Vilje.

Så kære kommune.

Lad 2021 være året hvor alle rundkørsler, vejrabatter, ubebyggede grunde som kommunen er i besiddelse blive plantet med vilde blomster i stedet for at vi bruger skattepenge på at holde områderne tætklippede. Der er mange penge at spare på teknisk drift – og en stor gevinst for naturen i forstaden. Husk, at det ikke er græsset, der skal vokse vildt, men engblomsterne. Vi skal ikke ende med at alle græsallergiker ikke kan nyde naturen, så skræl lige græsset væk først de steder, hvor vi færdes mest. Og meld os alle sammen ind som Partner i Vild Med Vilje, så vi kan deltage aktivt som den grønne vestegnskommune. Vi er sikre på, at man godt kan få borgerne selv til at være drivkraften, så kommunen alene skal facillitere, at vi kommer i gang.

Man kan godt selv starte med lave små stenbede eller vilde blomster, uden at haverne kommer til at se rodede ud. Brug evt. efteråret til at bygge et insekthotel. Står du og skal fælde et træ, så lad stammen ligge i dit kommende vilde bed og bor en masse huller til insekterne. Har du børn eller børnebørn, så inddrag dem i legen. Det behøver ikke være hele haven. Et mindre bed langs husets nordside eller hjørnet bag i haven bidrager også til biodiversiteten.

Husk at vi kun låner denne natur, som vi sammen skal bevare. Lad os gøre Hvidovre til den grønneste vestegnskommune på bebyggede områder i 2021.

Med venlig hilsen

Tina Cartey Hansen & Sanne Ørskov Rishøj

Konservative kandidater til kommunalvalget 2021

Det Konservative Folkeparti

menu
menu