VISIONER FOR HVIDOVRES UDVIKLING!

VISIONER FOR HVIDOVRES UDVIKLING!

I denne valgkampstid er det også vigtigt, at have fokus på den lange bane for hvad vi vil med vores by. Det handler om at turde tænke højt og drøfte de idéer, der ikke lige passer i business casen eller regnearket endnu. Det er nu engang sådan samfund og byer udvikles. Velfærdssamfundet, folkeskolen og gratis adgang til sundhedsvæsenet var også engang urealistiske drømmeløsninger. Lige indtil nogle satte sig for at gennemføre dem.

I SF vil vi skabe tryghed i folkeskolerne med max. 24 elever i klasserne og tryghed i ældreplejen med mere tid til hjælp og pleje hos den enkelte ældre. Den nære velfærd skal bare være tryg og i orden.

Men vi har også fokus på det visionære og at udvikle de lange store træk i vores kommune. Eksempelvis er vi med på tankegangen når Erling Groth fra Alternativet i sidste uges Hvidovre Avis foreslår at overdække Holbækmotorvejen ved Hvidovrevej. Ja, faktisk står det allerede i SF Hvidovres valgprogram. Vi tror der kan være noget perspektiv i dels at få støjdæmpet motorvejen på den måde, men også at det vil give kæmpe værdi at få adgang til al den tomme “grund”, der pludselig vil opstå midt i Hvidovre. Vi ved godt det er en idé til den lidt lange bane, men tankerne skal jo tænkes før vi kan se om de lader sig gøre i praksis.

På samme måde arbejder vi i SF hårdt for at en metrostation ved Hvidovre Hospital. Metroen vil øge fremkommeligheden og sænke støj og forurening i Hvidovre. Vi skal sikre at alle kan komme let og sikkert rundt i trafikken med klimavenlig og støjsvag transport. Metroen er et af de vigtigste udviklingsprojekter, der bestemmer fremtiden for Hvidovre. Metroen vil sikre at vi i Hvidovre hurtigt og let kan komme rundt i Storkøbenhavn, til og fra arbejde hver dag eller hvad vi nu skal. Samtidig er området omkring Rådhuset og hospitalet langt fra et s-tog. Busser alene gør det ikke. Hvidovre vokser og med det vil trafikken også stige. Det er hverken rart, smart eller godt for vores miljø hvis al den trafik bliver med biler på vejene. Kombinationen af cykler og metro vil være vejen frem. Og endelig skulle vi så ikke se at få gjort noget ved den havn nu hvor stranden er blevet så fin. I samarbejde med foreninger og erhvervsliv kunne vi indtænke en spændende udvikling med husbåde og iværksættermiljø.

Ingen skal være i tvivl om at SF’s hjerte ligger hos børnene i folkeskolen og de ældre i ældreplejen, men vi insisterer også på at det er nødvendigt engang i mellem at tage ”det lange lys på” og tænke højt om mulighederne for Hvidovres udvikling.

Venlig hilsen

Anders Wolf Andresen

spidskandidat for SF Hvidovre

menu
menu