Forvirret? Ikke efter info-mødet på Hvidovre Gymnasium & HF!

Forvirret? Ikke efter info-mødet på Hvidovre Gymnasium & HF!

Infomøde om den nye elevfordelingsaftale

Som byens lokale gymnasium inviterede Hvidovre Gymnasium & HF i mandags til informationsmøde om den nye elevfordelingsaftale, og hvad den betyder for kommunens gymnasiesøgende unge. Forældre var dog også velkomne.
Borgmester Anders Wolf Andresen bød velkommen sammen med bestyrelsesformand Anders Liltorp, før Nicolai Kampmann fra regionsrådet gav et overblik over fup og fakta om den nye elevfordelingsaftale. Først og fremmest betyder den nemlig, at flere elever skal optages på deres lokale gymnasium. I modsætning til de nuværende regler om højst 60 minutters transport, sætter den nye elevfordelingsaftale grænsen ved 45 minutter. Og for os i Hvidovre er det godt nyt: Vi har nemlig mange unge i kommunen, og det giver mulighed for at skabe et stærkt lokalt forankret gymnasium. Med den nye elevfordelingsaftale vil det fortsat være langt de fleste elever, der kommer ind på deres førsteprioritet. Men selvom man skulle ende på et andet gymnasium end det ønskede, kan man godt blive rigtig glad for det alligevel: Det fortæller Melissa Henriksen Brandsdorf, der blev henvist til Hvidovre Gymnasium, hvor hun i dag føler sig så godt tilpas, at hun ville takke nej til en plads på det gymnasium, hun oprindelig havde som førsteprioritet.
- Både lærere og elever har taget super godt imod mig, og jeg synes, det er et rigtig godt sted at gå.
På Hvidovre Gymnasium har elevfordelingsaftalen betydet, at de i år har fået ekstra tid og økonomisk råderum til at udvikle deres nye uddannelse i Fællesskab & Handlekraft, som man kun kan tage i Hvidovre. Ved siden af den almindelige studentereksamen skal den give de kommende elever et bevis i hånden på, at de er klædt på til at handle demokratisk på samfundsproblemer som blandt andet klimaudfordringen med konkret kendskab til grøn energiproduktion fra gymnasiets samarbejdspartnere, som bl.a. tæller Ebo-Consult, Avedøre Energifællesskab og European Green Cities.
Rektor Tania Sheikh Larsen fortæller: - Vores skole startede som basisdemokratisk forsøgsskole tilbage i 1973, hvor den første rektor faktisk var en elev. Et stærkt elevdemokrati er derfor del af Hvidovre Gymnasiums DNA. Det vil vi bygge ovenpå med uddannelsen i Fællesskab & Handlekraft og lave noget helt nyt for og med eleverne i form af en parallel, men integreret uddannelse i demokratisk entrepenørskab. Eleverne skal være med til at løse virkelige problemstillinger i samarbejde med lokale virksomheder og få en bred forståelse af bæredygtighed og af deres egne handlemuligheder.
Spørgsmålene fra salen gik både på skolens 50-årsjubilæum, som vil blive fejret på festlig vis i august 2023, og planerne om nye, bæredygtige studieboliger, der dog ligger lidt længere ude i fremtiden.
menu
menu