Hobro blev nedsablet 6-0. Storkamp af Carlsen og Djukic klarede straffe

1.400 tilskuere til en Hvidovre-opvisning med flotte mål

FODBOLD: Hobro IK, er – alt ære og respekt – ikke ligefrem en publikums magnet i Storkøbenhavn. Alligevel havde lidt over 1.400 mennesker valgt at bruge deres torsdag aften på Hvidovre stadion, og de fremmødte fik i den grad noget for pengene, da HIF udraderede de jyske gæster.
Det var tydeligt at gæsterne havde kigget Vendsyssel lidt over skulderen i forsøget på at stjæle point med hjem, Hobro forsøgte sig nemlig med en lidt højere preslinje end man normalt ser dem med.
Der var også momenter, hvor jyderne havde succes med det, men efter tyve minutter da Christian ”Greko” Jakobsen havde held med et genpres, og fik spillet Tobias Thomsen, der fra en lukket position i mellemrummet spillede en indeomsaflevering til Marcus Lindberg, der var gået dybt. Han kvitterede det flotte oplæg med at vippe bolden uden om Hobro keeperen til 1-0.
Klarede straffespark
Men Hobro havde ikke tabt modet, og HIF så faktisk ikke særlig godt ud defensivt i en periode, hvor der ikke blev afvist tidligt nok og gæsterne begyndte at lugte blod. Heldigvis var 100-kamps jubilaren Filip Djukic på plads i Hvidovre-målet, hvor det blev til et par gode redninger, der holdt Hobro fra fadet.
Fem minutter før pausen fik Hobro så den største mulighed man kan få. Bolden blev sparket hårdt ind på Matti Olsens arm, og kampens færøske dommer takserede det til straffespark. Men her agerede HIF-keeperen igen redningsmand, da han læste sparket og klarede helt ude ved stolpen.
Herefter gik det hurtigt den anden vej, da kampens storspiller Fredrik Carlsen fik drevet bolden godt frem og fik sparket HIF på 2-0. Og Carlsen var ikke færdig, da han kort efter var i oplæggerens rolle, og i en lukket situation på baglinjen, snød to Hobro-forsvarsfolk, og fikst sendte bolden ind til en helt fri Greko, der sparkede HIF til pausen med 3-0.
Havde Hobro planer om at komme ud og ændre tingene fra 2. halvlegs start, blev de hurtigt forpurret. Igen var det Fredrik Carlsen der var på spil. Da han tog et godt dybt løb og fik splittet Hobro-forsvaret, hvorefter han roligt kunne prikke bolden i kassen til 4-0.
Carlsens anden scoring ”dræbte” i en vis grad spændingen i kampen, og Per Frandsen kunne give en pause til profilerne og give spilletid til Morten Voldby, Muhammed Al-Naser og Andreas Smed. Sidstnævnte takkede i den grad for tilliden, da han kort efter indhoppet fik en god mulighed på kanten af feltet, og sendte bolden flot op i modsatte hjørne helt uden chancer for Hobro-keeperen, der for 5. gang måtte i nettet efter bolden.
Kort efter blev det også 6-0, da Carlsen fik sendt indskiftede Martin Spelmann mod baglinjen. Spelmann fik sendt et fladt indlæg ind i det lille felt, hvor backen Ahmed Iljazovski stod klar i det bageste område og fik sparket sin første sæsontræffer i kassen.
Med storsejren holder HIF fast i den flotte 2. plads inden fredagens opgør mod forfølgerne SønderjyskE, – en spændende kamp i det sønderjyske, hvor HIF tørster efter revanche for to unødvendige pokalnederlag på overtid.