11 DM-medaljer til Hvidovres kajakroere

11 DM-medaljer til Hvidovres kajakroere

En fantastisk sæson med stor medaljehøst

KAJAKRONING: De hurtige sprintdistancer på kortbane-DM blev en triumf for Hvidovre Kajakklubs unge roere, Oliver Kok, Nanna Jacobsen, Lasse Pedersen - og den unge i seniorklassen, Magnus Sibbersen.

Forventningerne til den netop overståede DM i kortbane på Bagsværd Sø var høje hos Hvidovre, som i forvejen har haft en fantastisk sæson med stor medaljehøst. Men det netop afsluttede kortbane-DM overgik mange forventninger som et af ro sæsonens sidste løb.

Især er det glædeligt for den lokale kajakklub, at fødekæden hos ungdomsroerne i U14 og U18-klassen viser ekstremt gode takter, der lover godt for deres fremtid som seniorer. Årsagen er enkel: Det samlede medaljetal for Kajakklubs roere kom op på 11 DM-medaljer.

Lasse Pedersen i U14 fik bronze i toerkajak på både 200 og 500 meter, og det er imponerende for en relativt ny roer.

Oliver Kok sluttede en flot, flot sæson af med sølv i enerkajak på 5000 meter i et ekstremt tæt løb mod blandt andre roere fra Silkeborg. Ligeledes fik han bronze i toerkajak over 1000 meter.

Klubbens kvindelige ungdomsroer i U18, Nanna Jacobsen, viser også større og større format. Sammen med Kok fik hun sølv i toerkajak på 500 meter - og ligeledes i enerkajak over 1.000 meter. Endelig fik hun to bronzemedaljer i henholdsvis 500 meter i enerkajak OG i toerkajak. I alt fire medaljer til ét DM.

I seniorklassen triumferede Hvidovre Kajakklubs nyligt udtagne OL-roer til næste år i Paris, Magnus Sibbersen. Han vandt en overbevisende guldmedalje på 200 meter i enerkajak. Og sammen med OL-veteranen, Emma Aastrand fra Nybro-Furå, fik de sammen guld i toerkajak på 500 meter.

Hvidovre Kajakklub holdt tidligere på sommeren DM-maraton på op til 34 kilometer i det lokale vand i Kalveboderne. Det blev en kraftanstrengelse for omkring 80 frivillige fra klubben, og der skal pustes ud et par år inden det sker igen.

Uagtet at også der fik Hvidovre Kajakklub stor medaljehøst. Alt i alt har det været en fantastisk sæson for klubben.

Oliver Kok (foto) sluttede en flot sæson af med sølv og bronzemedaljer til DM i kortbane. Sammen med klubkammeraten Nanna Jacobsen fik han desuden sølv i toerkajak på 500 meter. (foto: Keld Broksø)

-Keld Broksø