Vi vil Hvidovre!

 Vi vil Hvidovre!

TINA CARTEY HANSEN: – Hellere debat om sagerne, end den dårlige tone!

LÆSERBREV: Hvad kendetegner et levende demokrati? For mig indebærer det saglige diskussioner om emner, der ligger os nær. Nemlig, hvordan vi hver dag gør Hvidovre til en bedre by at bo, leve og arbejde i. Det resulterer nogle gange i ophedede debatter i kommunalbestyrelsessalen, og for mig er det et udtryk for det engagement, vi alle har for vores by og borgerne.

Derfor er jeg lidt ærgerlig over, at gengivelser fra møderne nogle gange udelukkende fokuserer på tonen under få punkter på møderne, i stedet for at handle om de sager vi behandler. På kommunalbestyrelsesmødet i december behandlede vi f.eks. hele 40 sager, hvor vi kom omkring emner som Letbanen, klimapris, træpolitik, udvidelse af Præstemoseskolen, omklædningsbygning ved Sønderkærskolen og meget andet. Sager, der har direkte betydning for Hvidovres borgere.

I en kommunalbestyrelse sammensat af 8 partier og lister er vi naturligvis ikke altid enige om alting. Jeg oplever dog, at vi ofte er enige om overliggeren og målet, men at uenigheden opstår om vejen derhen. De debatter, der opstår på baggrund af vores forskellige partier, livssyn, erfaringer m.m. er for mig noget af det, der er det smukke i et demokrati!

Jeg vil meget nødigt opleve et byråd, hvor der ikke diskuteres eller nuanceres sager i kommunalbestyrelsessalen. Jeg tror, at det vil være mere skadeligt for borgernes tiltro til os politikere, hvis vi tavst vinker alt igennem, end at vi nogle gange skærper tonen en smule.

På tværs af partiskel har vi de seneste to år opnået enighed om rigtig mange sager, og så er der nogle få sager, hvor vi er uenige. På den måde kan borgerne se forskellene på partierne og beslutte, hvor krydset skal sættes næste gang.

Uanset partiforhold og uenigheder om enkelte sager, oplever jeg gode venskaber, respekt og omsorg for hinanden i kommunalbestyrelsen. Det sætter jeg stor pris på! Disse kollegiale relationer kan man også opleve til markedsdagene ved rådhuset hver sommer, eller til forskellige arrangementer rundt om i byen, hvor partierne er repræsenteret.

I mit civile job arbejder jeg med markedsføring og PR, og jeg ved, hvor godt konflikter sælger. Jeg ønsker dog at starte året med budskabet om, at jeg som konservativ har de konstruktive arbejdshandsker på og glæder mig til endnu et år med bredt samarbejde og god dialog med hele kommunalbestyrelsen!

Tina Cartey Hansen

Medlem af Kommunalbestyrelsen (C)