Opstarter sorggruppe i kirken

 Opstarter sorggruppe i kirken

Fra januar tilbyder Strandmarkskirken gratis deltagelse i sorgruppe-forløb

- Kom og del din sorg med andre sørgende og find støtte og trøst, sådan lyder opfordringen fra psykolog Leif Lindhart.

Fra januar 2024 kan de, der har mistet en, de holder af, mødes i Strandmarkskirken. Sorggruppen er et gratis tilbud og et forum, hvor man kan tale sammen om at miste, dele erfaringer, spejle sig i hinanden og finde støtte og livsmod i den svære tid. Sorg er en naturlig reaktion. Man siger, at sorg er kærlighed, der er blevet hjemløs - og at den bliver lettere at finde et trygt sted i hjertet til, når den bæres sammen med andre. Sorggruppen ledes af den lokale psykolog Leif Lindhart der har 20 års erfaring i at arbejde med mennesker i sorg og krise. Leif bor i sognet, er 56 år, gift med Bea, har to voksne børn, er en del af menigheden og kender Strandmarkskirken.

- Det primære formål med gruppen er at skabe et rum, hvor man som sørgende kan dele sin sorg med andre, der også sørger. Det er ikke terapi, men diakoni, omsorg og medmenneskelighed i en atmosfære af accept og forståelse, siger Leif Lindhart. Gruppen skal være på minimum fire og max otte personer og planlagt opstart er mandag den 15. januar kl. 16-18. Er der færre end fire deltagere, venter gruppen med opstart, til der er fire. Man mødes fra kl. 16-18 hver 14. dag og alle kan deltage i ca. 6 måneder, altså 12 gange. Der vil være udskiftning af deltagere undervejs, da nogen kan have fået det med, de har behov for og nye deltagere så kan være med. Der vil hver gang være kaffe, the og vand, så man skal have spist hjemmefra. Samtalerne foregår ikke i kirkerummet, men i et af kirkens mindre lokaler. Det er ikke nødvendigt at være flittig kirkegænger for at være med.

- Vi ved, at det kan være svært at træde ind af kirkens dør, hvis man sidst var her for at tage afsked med en, man holder af. Leif tager små skridt som gør, at man bliver mere og mere tryg ved og fortrolig med gruppen.

Ønsker du at deltage i gruppen eller har spørgsmål, så kontakt Leif på tlf. 2860 1447 eller Anne Dorthe fra kirken på tlf. 5135 0051 eller send en mail til strandmarkskirken@mail.dk. Alle spørgsmål er velkomne.