Margrete 1.

Margrete 1.

Hvidovre Teaterforening præsenterer den fantastiske forestilling om en af danmarkshistoriens mest betydningsfulde kvindelige skikkelser

1412: Ombord sit skib i Flensborg Fjord møder en syg Margrete, datter af Valdemar Atterdag og formynder af Danmark, Norge og Sverige, en fremmed kvinde. Kvinden virker underligt bekendt, og da minderne pludselig presser sig på, betror Margrete sig til den fremmede og ser tilbage på et begivenhedsrigt og foretagsomt liv.

MARGRETE I er Teatret Møllens dramatisering af Anne Lise Marstrand-Jørgensens anmelderroste roman, der er en fortælling om Margrete 1.’s begavede, magtfulde og politiske væsen. Det er en fortælling om vejen til magten og en beretning om de strabadser og prøvelser, som Margrete måtte gå igennem – både som barn, som mor og som dronning. Historien vækkes til live af tre skuespillere på scenen: Møllens velkendte Connie Tronbjerg, den Reumert-vindende Emma Silja Sångren og Sara Line Møller O lsen, der også har været med i flere af Møllens forestillinger. MARGRETE I er et historisk og psykologisk drama, der har publikum med hele vejen, og som kaster nyt lys på en af danmarkshistoriens mest betydningsfulde kvindelige skikkelser.

- Du skal se denne forestillingen, fordi historien om dronningen, som samlede Norden, giver stof til mange gode historier. Her er en af dem, siger Niels Jensen-Storch.

- Vi er stolte af, at vi i Hvidovre Teater, kan præsentere denne fantastiske forestilling “Margrete I”, som spiller fredag den 17. november kl. 19.30 i “Kometen”, Hvidovrevej nr. 280. Du kan trygt skynde dig, at købe billet enten på tlf. 36496606 onsdag og torsdag ml. kl. 10- 15, eller på hjemmesiden hvt.billetexpressen.dk; du kan også prøve at tage chancen, og komme i døren en 1/2 time før forestillingen og købe billet. Vi mødes på “Kometen”, siger Peter Thybo.